چگونگی خشک کردن فرش خیس در خانه

چگونگی خشک کردن فرش خیس در خانه

خشک کردن فرش خیس در خانه پس از شستشوی فرش ماشینی یکی از نکات مهمی است که اگر به آن توجه نشود می تواند منجر به زرد شدن رنگ فرش یا پوسیدگی آن شود. برخی بر این باورند که با آویزان کردن فرش روی دیوار و…. می توانند برای خشک کردن فرش استفاده کنند اما این موضوع نیز می تواند مشکلات دیگری برای فرش ایجاد کند. در این مقاله درباره بهترین روش های خشک کردن فرش خیس در خانه بیشتر خواهیم گفت.

چگونه فرش خیس را خشک کنیم؟

اگر اقدام به شستشوی فرش دستباف یا ماشینی در خانه می کنید باید همه مراحل آن را به شکل اصولی انجام دهید. از لحظه شستن تا آبگیری و خشک کردن آن باید به درستی انجام شود. اشتباه در هر مرحله می تواند طول عمر و سلامت فرش و حتی زیبایی آن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. اگر می خواهید از بهترین خشک کردن فرش خیس در خانه استفاده کنید،

یکی از بهترین روش های خشک کردن فرش قرار دادن آن در جریان هوای آزاد البته به دور از نور مستقیم خورشید است. می توانید فرش را روی بند آویزان کنید. تا رطوبت و آب باقی مانده در فرش به طور کامل خشک شود. اگر در فضای خانه امکان آویزان کردن فرش را ندارید می توانید با استفاده از باد پنکه و باز کردن در و پنجره ها جریان هوای اتاق را عوض کنید تا علاوه بر خشک شدن فرش بوی رطوبت و نم در آن باقی نماند.

اما در مواردی خیس شدن فرش به علت ریختن پارچ آب یا نفوذ آب به فرش به دلایل مختلف باشد. در این شرایط برای خشک کردن فرش می توانید از روش های مختلف استفاده کنید.

چگونه فرش خیس را خشک کنیم؟1

___________________________________________________________

حتما بخوانید: نکات مهم شستشوی فرش دستباف

______________________________________________________________

استفاده از دستمال توالت برای گرفتن آب اضافی: در این روش بخشی از فرش که آب زیادی روی آن جمع شده را پیدا کنید. سپس با استفاده از دستمال توالت آب اضافی آن را بگیرید. در و پنجره ها را باز کنید تا جریان هوای آزاد در ساختمان جاری شود. چند دستمال توالت را زیر و روی فرش قرار دهید. این کار باعث جذب بیشتر رطوبت توسط دستمال و عدم ایجاد بوی نم و رطوبت در فرش می شود.

در قالیشویی ها برای خشک کردن فرش ها از دستگاه های مختلفی استفاده می شود. شرکت قالیشویی اردلان کرج ابتدا آب اضافی از طریق دستگاه های مکنده و خلا از فرش جدا می شود. پس از آن با استفاده از دستگاه های خشک کن مخصوص فرش را خشک می کنند. در نهایت نیز برای ساعاتی در جریان هوای آزاد و به دور از نور مستقیم خورشید فرش ها کاملا خشک می شود.

حتما بخوانید  نحوه پاک کردن لکه شیر از روی فرش

نکته مهمی که لازم است درباره خشک کردن فرش ها بدانید، اینکه روش خشک کردن فرش های دستباف کاملا از فرش های ماشینی متفاوت است. بافت، جنس و ارزش اقتصادی فرش های دستباف به گونه ای است که نمی توان از هر روشی برای خشک کردن آن استفاده کرد. به ویژه اگر امکان رنگدهی رنگ های فرش دستباف وجود داشته باشد. از همین رو کارشناسان در این زمینه توصیه می کنند در صورتی که قصد شستشوی فرش دستباف را دارید حتما از کمک متخصصان در این زمینه کمک بگیرید. متخصصان قالیشویی کرج اردلان فرش های دستباف شما را به خوبی شستشو و خشک با حفظ سلامت آن سفارشات شما را تحویل می دهند.

بهترین راه‌ های خشک کردن فرش در خانه

بهترین راه‌ های خشک کردن فرش در خانه

از روش های مختلفی می توان برای خشک کردن فرش خیس در خانه می توان استفاده کرد. برای این منظور ابتدا باید مشخص شود که چه میزان از فرش و با چه چیزی خیس شده است. اگر قسمت کمی از فرش خیس شده باشد می توان با گرفتن آب اضافی آن با دستمال تمیز و باز گذاشتن در و پنجره ها برای خشک کردن فرش اقدام کرد

اما اگر فرش به طور کامل خیس شده باشد به طوری که آب به زیر فرش نیز نفوذ کرده، باید اقداماتی را انجام دهید که ابتدا آب اضافی از فرش خارج شود. سپس با قرار دادن آن در معرض هوای آزاد از ایجاد بوی نم، زرد شدن رنگ فرش و بروز کپک در آن پیشگیری کرد.

اگر آب به زیر فرش نفوذ کرده حتما باید زیر فرش نیز خشک شود.
اگر پس از خشک کردن فرش احساس کردید بوی بد نم و رطوبت در آن مانده می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید.

  1. قرار دادن فرش در مجاورت نور خورشید و در هوای آزاد برای از بین رفتن بوی نم: بهترین راهی که می توانید برای از بین بردن بوی نامطبوع نم از روی فرش استفاده کنید این روش است.
  2. جارو کردن فرش، پس از آن استفاده از ترکیب آب و سرکه سفید روی قسمت نمدار: اگر نمی توانید فرش را در مجاورت نور خورشید پهن کنید از این روش استفاده کنید. حتما پیش از اسپری کردن این ترکیب فرش را از هرگونه آلودگی تمیز کنید.
  3. استفاده از جوش شیرین روی قسمت مرطوب فرش: این ترکیب را روی قسمت خیس فرش ریخته و اقدام به کشیدن فرچه روی آن کنید.
  4. استفاده از ترکیب جوش شیرین و اسطوخودوس روی قسمت مرطوب فرش: برای این کار می توانید این ترکیب را روی قسمت مورد نظر اسپری کنید
حتما بخوانید  پاک کردن لکه روغن از فرش چگونه است؟

______________________________________________________________

حتما بخوانید: روش از بین بردن پرز فرش و راهکار آن

______________________________________________________________

تفاوت خشک کردن فرش در قالیشویی و منزل

تفاوت خشک کردن فرش در قالیشویی و منزل

حتما به خوبی می دانید که خشک کردن فرش خیس در خانه کاملا از روش های مورد استفاده در خشکشویی متفاوت است. در خانه تنها راه خشک کردن فرش ها استفاده از جریان هوای آزاد و پهن کردن فرش در فضایی است که آب اضافی فرش از آن خارج و به مرور زمان فرش خشک شود.

این در حالی است که در قالیشویی اردلان برای خشک کردن فرش از دستگاه های مکنده برای خارج کردن آب اضافی فرش استفاده می شود. پس از آن فرش برای مدتی در دستگاه های خشک کن قرار می گیرد. پس از آنکه درصد رطوبت فرش تا حد زیادی تمام شد آن را برای ساعاتی در مجاورت هوای آزاد و به دور از نور مستقیم خورشید پهن می کنند تا فرش کاملا خشک و ضدعفونی شود.

نتیجه گیری

خشک کردن فرش خیس در خانه در صورتی که به دلایلی فرش خیس می شود یا آن را می شویید اهمیت زیادی دارد. ماندگاری طولانی مدت آب در بافت فرش می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند بوی نامطبوع نم، بروز کپک و پوسیدگی و نیز زرد شدن رنگ فرش شود. از همین رو به محض خیس شدن فرش باید برای خشک کردن آن به سرعت اقدام کنید.

روش های خشک کردن فرش در قالیشویی ها کاملا متفاوت از روش های خانگی است. چرا که در قالیشویی ها از دستگاه های به روز و فناوری های مناسب استفاده می شود تا علاوه بر تمیز کردن فرش، آن را به خوبی خشک و ضد عفونی می کنند تا آسیبی متوجه تار و پود فرش نباشد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *